הדרך הנכונה לשמור על הקפה טרי לאורך זמן

קפה טרי

ככה שומרים על הקפה טרי

קפה קלוי הוא דבר מעניין.

פרי הקפה עובר תהליכים רבים מאז שהוא צומח לראשונה על עץ ועד לשטיפה, ייבוש, נארז, נשלח ברחבי העולם, ואז נקלה ונכנס לשקית שאתה מחזיק.

הקפה הקלוי הזה הוא עדיין מוצר טרי ולכן הוא משתנה תמיד, וכמו כל המוצרים הטריים, הוא מתפרק לאט לאט עם הזמן.

טעם הקפה הכי טוב כשהוא ממוצה 3–21 יום לאחר הקלייה.
בדרך כלל אפשר למצוא את תאריך הקלייה על התווית או מוטבע על גב השקית.

בשימוש בפולי הקפה בימים הראשונים שלאחר הקלייה ועיתים קרובות הם טריים מדי. הניחוחות והטעמים עדיין מתפתחים ואינם מקסימליים.

אחרי 21 יום, הטעמים האלה מתחילים להתפוגג שוב, ומעניקים לך כוס קפה אנמית יותר.

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לאחסן הכי טוב את פולי הקפה עם טעם ואורך חיים מרבי לאחר פתיחת השקית ולשמור על קפה טרי.

השתמש במיכל אטום

כמעט כל פולי הקפה נארזים בשקיות הניתנות לסגירה חוזרת, אשר נועדו לשמור על האוויר סביב הקפה אטום כך שהוא לא נחשף לאוויר ומתחמצן במהירות.

אם אתה מעדיף, תוכל להעביר את הפולים למיכל אטום. לא חייבים מכלים עם שסתומים מהודרים: אחרי 2-3 ימים רוב הגזים יצאו מהשקית אליה ארזנו את הקפה.

טוחנים רק לפני החליטה

השמנים והלחות בפולי הקפה הם שנותנים לך כוס קפה טעימה. אבל שניהם גם מגיבים באוויר לאורך זמן. לכן אנו ממליצים לטחון את הקפה רגע לפני שאתם מבשלים, כך שכל הטעם הזה נכנס לכוס שלכם, ולא מתאדה לאוויר.

שמירה על הפולים במקום קריר וחשוך

ברגע שאחסנתם את הקפה במיכל אטום, שני הדברים האחרים שיכולים לזרז את יישונו הם חשיפה לאור וחום. תיקון קל.

וודאו גם שהקפה שלכם לא מאוחסן קרוב מדי לאדים או לחום מבשלים, קומקומים או מכונת אספרסו.

רגע, למה לא במקרר?
המקרר שלך לא קר מספיק כדי לשמור על קפה טרי יותר מאשר בטמפרטורת החדר, והשעועית תספוג ניחוחות מתוך המקרר שלך (שככל הנראה לא יוסיף שום טעם מעניין).

מילה על הקפאת קפה
בטח שמעתם על אחסון קפה במקפיא, ולמרות שזה אפשרי, אנחנו בדרך כלל לא ממליצים עליו. בואו נבין למה.

מקפיאים מעולים במציאת לחות מהאוויר בכדי לסייע בשימור המזונות. כשאנחנו צולים קפה, נותרה בסוף לחות מבוקרת בקפידה רבה: פולים קפואים יכולה להפריע לכך, ולתת לכם קפה שטוח ומעופש.

כשפולים קפואים מופשרים, הלחות שמוחדרת מחדש מתעבה על הפולים ומדללת את הטעם.

מסיבות אלה, אנו ממליצים שלא להקפיא שעועית: אם כן, להקפיא ולהפשיר מקסימום פעם אחת פולי קפה שלמים.

אבל אם אתה צריך להקפיא פולים (לשמור שקית לא פתוחה יותר מ3-4 שבועות) הנה העצה שלנו כיצד לשמור על כמה שיותר טעם.

השתמש בשקית קפה שלא נפתחה

עוטפים את כל התיק בשקית רוכסן, אוטמים ואז מקפיאים

בעת ההפשרה השאירו את השקית בתוך הרוכסן, ושמרו את שניהם ללא פתיחה במשך 24 שעות בטמפרטורת החדר כדי להפשיר.

פתיחת השקית לפני שהשעועית בטמפרטורת החדר תיצור עיבוי, ותקלקל את הפולים.

השתמש כרגיל, מבלי להקפיא שוב וככה תשמור על קפה טרי.

תהיה חברתי ושתף את הפוסט!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

מאמרים נוספים על קפה ...

הירשם למגזין הקפה השבועי

הירשם ונשלח אליך כל יום ראשון את המאמרים הכי טובים שעלו לאתר ושאסור לך לפספס 😎