המינון המדויק לשוט אספרסו שלך

שוט אספרסו

מתכון לשוט אספרסו מתחבר ומתקשר בין שלושת המשתנים העיקריים של בישול אספרסו, שהם:

מינון – משקל הקפה הטחון היבש.
תשואה – משקל האספרסו המיוצר.
זמן – זמן המגע בין קפה למים.

מינון קפה טחון

המינון הוא העוגן של כל שוט אספרסו. זהו משקל הקפה הטחון היבש שבו אתה משתמש להכנת אספרסו, ובהתאם לסגנון האספרסו שלך, הוא יכול לנוע בין 5-30 גרם, למרות שבאופן כללי אספרסו מודרני נע בין 18-21 גרם.

ההחלטה על המינון שלך היא תמיד הצעד הראשון ליצירת מתכון לאספרסו. ויש רק דבר אחד שאתה באמת צריך לחשוב עליו:

כמה אספרסו אתה רוצה להכין?

מנה גדולה יותר יכולה להכיל יותר אספרסו, ומינון נמוך יותר יוציא פחות. ממש פשוט כמו זה.

חשוב על המינון באותה צורה כמו שהיית עושה בעת שינוי קנה מידה של מתכון לעוגה: שימוש במרכיבים נוספים = יותר מאותה עוגה. המינון זהה לחומרים במתכון זה. עם קנה המידה, אתה בסופו של דבר עם אותה עוגה. יש רק פחות או יותר מזה.

אל תשנה מינון כדי להתאים את איזון הטעם.

אל תשנה מינון כדי להתאים את משך החליטה.

אל תשנה מינון כדי להפוך את השוט אספרסו לחזק או חלש יותר.

שנה המינון רק אם אתה רוצה להכין פחות או יותר אספרסו.

כמובן שאם מגדילים את המינון, עליכם להגדיל את גודל האספרסו (או התשואה) כך שיתאים. אני אעסוק בזה בפירוט ממש בקרוב. לעת עתה, אנא שמור על מינון קבוע!

גודל הכוס ועוצמת השתייה

נניח שאתה מכין הרבה משקאות על בסיס חלב בכוסות גדולות. מנה קטנה עשויה להכין אספרסו טעים, אבל ברגע שממלאים את הכוס ב -300 מ”ל חלב הוא כבר לא כל כך עשיר וטעים. מנה גדולה יותר (ומכאן תפוקה גדולה יותר של אספרסו) תאפשר לכם להגביר את עוצמת טעם הקפה במשקה זה.

אם אתה מכין רק קפה שחור – או קפה חלבי קטן יותר – אתה יכול לבחור מנה קטנה יותר, מכיוון שאתה לא מוסיף הרבה חלב ומתחרה על הדומיננטיות בטעם.

לעומת זאת, בחלק ממקומות הקפה המיוחדים יש משקאות חלביים חזקים מדי. זה יהיה הזמן המושלם להשתמש במינון נמוך יותר. אתה יכול להכין את אותו סגנון ואיכות של אספרסו, יש רק כמות אופטימלית יותר שלו בכוס.

עוד דבר אחד

אז יש סיבה נוספת לשנות מינון, וזה גודל הסלסלה. אבל זו לא החלטה שאתה מקבל בשביל להתאים את האיכויות של אספרסו. זה אך ורק כדי לייעל את החילוץ של החליטה עבור הסלסלה שאתה משתמש בה. רוב הסלסלות דורגו על ידי משקל מסוים של קפה על ידי היצרן, והישארות בגרם אחד או שניים מהדירוג הזה נותנת בדרך כלל את התוצאות הטובות ביותר.

צריך לשים לב שהקפה הטחון לא יושב גבוה בסלסלה ככה שהוא נוגע בראש המכונה. אם אתה מכניס ומסיר מסנן פורטים, ויכול לראות שהוא נגע בראש המכונה, עליך להפחית את המינון של הקפה הטחון. במקרה זה, מינון גבוה יותר לא יאפשר לך להכין יותר אספרסו, זה פשוט יהפוך למיצוי פחות יעיל ולא אחיד. בקצה השני של קנה המידה הזה, אם עוגית הקפה  שלך רטובה ומרושלות לאחר מיצוי, זה לא אומר שהזריקה הייתה גרועה – זה רק אומר שיש הרבה מקום בין הגריסים למסך המקלחת. זה עשוי לקרות אם המינון שלך נמצא בקצה התחתון של הכמות המדורג של הסל שלך, או אם הקפה צפוף מאוד. למידע נוסף על דינמיקת פאק, עיין בפוסט האחרון.

אם אתה צריך להעביר את המינון שלך מחוץ לטווח המועדף על הסל, זה לא סוף העולם. אבל סביר להניח שאיכות האספרסו שלך תפגע.

הפוך את חייך לקלים יותר

שינוי מינון ישפיע על קצב הזרימה, קצב הרוויה של  החליטה, טמפרטורת החליטה, תפוקת החליטה, חוזק ואחידות החליטה  וכנראה שגם דברים אחרים.

אם כל הזמן תשנה את המינון יהיה לך מאוד קשה להבין מה קורה בפועל בחליטת האספרסו. שמירה על אותה הכמות תהפוך את התאמת המשתנים וחישוב הקפה להרבה יותר קלה!

כשתנסה להעמיק בנושא של המתכון לשוט אספרסו אני בטוח שתסכים איתי. בפועל בשביל שתוכל למצוא את המתכון המושלם עבורך לשוט אספרסו אתה צריך לשחק עם המכונה שלך. ככה שבסופו של דבר תמצא את הטעם המושלם עבורך.

 

תהיה חברתי ושתף את הפוסט!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

מאמרים נוספים על קפה ...

הירשם למגזין הקפה השבועי

הירשם ונשלח אליך כל יום ראשון את המאמרים הכי טובים שעלו לאתר ושאסור לך לפספס 😎