הקפה הראשון שניטע במקסיקו היה בסוף שנת 1700. לקפה מקסיקני לרוב אין טעם מורכב ומשמש כבסיס לתערובות. פולי קפה מקסיקניים הם בדרך כלל בעלי גוף קל ואגוזי, אך יכולים להיות בעלי גוף כבד יותר, חומציות בהירה יותר וגווני שוקולד. זני הקפה הפופולריים ביותר מעובדים הם בורבון, מונדו נובו, קטרה ומרגוגייפ.
שמות שוק הקפה המפורסמים ביותר כוללים את Coatepec, Oaxaca Pluma, Chiapas ו- Tapachula. כמה ממוצרי הקפה המקסיקניים הטובים ביותר מיוצרים על ידי חוות קפה אורגניות מקסיקניות קטנות.
סיווג הקפה המקסיקני הוא לפי גובה.