אני באמת אוהב קפה ואני תמיד בודק דרכים חדשות כדי להפוך את הקפה שלי לטוב יותר. ישנם מספר טכניקות שיכולות לשפר את איכות הקפה שלנו לא משנה באיזה מין הוא או כמה שילמתם על מכונת הקפה שלכם.ארבעה טיפים להכנת קפה עם טעם הרבה יותר טוב:
  1. קפה שלם ולא טחון אם אתם קונים קפה טחון אתם מאבדים הטריות של הקפה וזה הורס את הטעם של הקפה שלכם. יש סיבה שחברות הקפה לא מספקות את התאריך שבו  הן קלו את הקפה. מה שאתם רואים על מדף הסופר מן הסתם  נקלה כבר לפני כמה שבועות ואפילו חודשים. טעם הקפה מתחיל להשתנות החל מכמה ימים לאחר קלייתו, בכל מקרה אין לצרוך קפה יותר מחודש לאחר הקליה והטחינה.
  2. כדי למצוא קפה טרי שווה לחפש בתי קלייה באזור המגורים שלכם וללמוד את מגוון הטעמים והזנים שהם מספקים. אחסון הקפה בצורה נכונה הוא חלק משמעותי בשמירת האיכות של הקפה לאחר הכליה וכמובן הטחינה.  במידה ותשתמשו בכלים איכותיים, תוכלו לשמור את הקפה לימים טובים וארוכים וכך תוכלו ליהנות מטעם עשיר וחזק של הקפה שקניתם. ישנם בשוק מספר כלים אשר יכולים להתאים לאחסון קפה.  החלק הכי חשוב והשווה בין כולם הוא הוואקום שהכלי יוצר.  ככל שהקפה יחשף ליותר חמצן הטריות שלו תרד לאט לאט וכך גם הטעם.
  3. טחינת הקפה  הינה מאוד משמעותית  ועדיף לעשות אותה כמה שיותר צמוד לזמן בו אתם מתכננים לצרוך ולשתות קפה.  מחקרים מראים כי הקפה מתחיל לאבד את הטעם שלו תוך 30 דקות מרגע הטחינה לכן מומלץ לטחון את הקפה ממש רגע אחד לפני שאתם משתמשים בו. כמובן שישנה חשיבות גדולה מאוד לגודל גרגירי הקפה שאיתם אתם משתמשים.  לכל מכשיר להכנת קפה יש צורך בטחינה בגודל שונה לדוגמא למכונת אספרסו אנחנו צריכים לטחון את הקפה  לגרגירים הקטנים ביותר במידה ואתם משתמשים במקינטה הגרגירים יכולים להיות קצת את גדולים וכך גם עדיף כדי שהגרגירים לא יצאו דרך המסננת. ישנם מספר מטחנות בשוק החל ממטחנות ידניות זולות ופשוטות וכלה במטחנות מקצועיות חשמליות שעולות אלפי שקלים. תוכלו לבחור מטחנה לפי כמות כוסות הקפה שאתם שותים ביום וכמובן לפי התקציב שיש.
  4. כמות הקפה איתה אתם מכינים את הכוס שלכם היא מאוד חשובה.  יש להקפיד על כמות קפה ביחס ליחידת מים קבועה. במידה ואתם רוצים להיות מדוייקים במיוחד תוכלו להשתמש במשקל פשוט שמודד  גרמים. במידה ואתם שותים קפוצינו או כל סוג קפה אחר עם חלב כשאתם מקציפים או מחממים את החלב באופן ידני ניתן להשתמש במדחום לנוזלים וכך למדוד את טמפרטורת החלב ולהימנע מלבשל את החלב לחום של יותר מ 70 מעלות.
 

תהיה חברתי ושתף את הפוסט!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

מאמרים נוספים על קפה ...