[rank_math_breadcrumb]

איך מכינים קפה ללא מכונת קפה?

תוכן עניינים

מרגישים מקופחים בגלל שאין לכם מכונת קפה מקצועית? זה לא אומר שאין ברשותכם אפשרויות נוספות להשיג את הטעם והניחוח המיוחלים.

במדריך זה תמצאו שלוש שיטות פשוטות להכנת קפה מעולה ללא מכונה.

 

קחו בחשבון לרגע אחד שקפה בושל בהצלחה רבה הרבה לפני המצאת מכונות הקפה המודרניות עם הקפסולות התעשייתיות שכולנו מכירים ונוהרים לרכוש במבצעים שונים.

הקאובויים המפורסמים היו מבשלים להם קפה מעל למדורה, וכולנו מכירים כמובן את הקפה הטורקי המסורתי הממותק והנמזג לספלון (מה שהופך אותו לאספרסו, הלכה למעשה).

הנקודה המהותית כאן היא שאפשר להפוך את הליך בישול הקפה להרפתקה אמיתית, כך שהעובדה שאין לכם מכונת קפה עשויה להפוך ליתרון, אם רק תבחרו להביט בזה כך.

באמצעות אבזור המטבח עם השילוב הנכון של פריטים חיוניים וקפה איכותי, תוכלו ליהנות מכוס קפה בעלת מראה וניחוח מושלם. זאת, כמובן, לצד תמריץ קפאין מבורך.

 

שיטה מס’ 1: קפה קאובוי

נתחיל מהשיטה הקלאסית. דמיינו את עצמכם נודדים אי שם בשממה, כשכול מה שיש לרשותכם זה כיפת השמיים ומדורה פשוטה שגם תחמם אתכם וגם תדאג לכל ההזנה שלכם, ואתם נושאים אתכם רק שק אחד של חפצי יסוד ונעזרים ביסודות הטבע.

מה יעשה קאובוי הזקוק נואשות לקפה? ברמה הפשוטה, מדובר בבישול קפה על אש ובתוך סיר קטן. כך שהדרישה הכי גדולה היא להיות קשובים ולהיאזר בסבלנות רבה.

למה תזדקקו

  • סיר או קלחת
  • כוס מדידה
  • כף
  • מצקת או מסננת (לא חובה)

קפה קאובוי – הוראות הכנה

  1. ראשית, מדדו את כמות המים הקרים הרצויה. אם אתם מכינים קפה רק לעצמכם, מלאו כמות בסיסית של 350 מל’, מלאו את כוס המדידה קצת מעבר לכך כדי לקחת בחשבון את האידוי וספיגת הקפה.
  2. מדדו את הכמות הרצויה של הקפה הטחון. בדרך כלל, תרצו כף אחת לכל מנה של 150 מל’. ערבבו את המים ופולי הקפה בקלחת.
  3. הניחו את הקלחת על אש בינונית על הכיריים (או להבת אש אמיתית – לשיקולך, קאובוי) והביאו לכדי רתיחה.
  4. לאחר כ-45 שניות לרתיחה, ערבבו.

דאגו לנער היטב את שאריות הקפה הטחון שנדבקו לדפנות הקלחת

  1. לאחר שתי דקות של רתיחה ללא מכסה, הסירו את התבשיל מהאש. הקפה אמור לשקוע לתחתית. תנו לתערובת להתבשל כשלוש דקות נוספות.
  2. מזגו את המשקה לכוס.

היעזרו במצקת או במסננת כדי לוודא שלא יהיו פולי קפה לא רצויים בכוס. הקפה מוכן, תיהנו!

 

שיטה מס’ 2: קפה טורקי

חשוב לזכור – קפה טורקי זה לא סוג קפה, אלא שיטת הכנה. הוא פופולרי בארצות ערב, כגון תימן וכן באזורים שונים במזרח אירופה. טכניקה זו פשוטה ואלגנטית במיוחד – הכנת הקפה בצורה זו מהווה חלק מהליך הכלולות הטורקי, שבו הכלה והחתן בודקים האם הם מתאימים זה לזו. למען האמת, זו לא רק כוס קפה העשויה מתערובת פלונית כלשהי, ניתן להכין קפה טורקי מהמותגים היוקרתיים ביותר. ובשל המנה הקטנה של קפה זה, שיטת הבישול הזו היא יעילה במיוחד. כך שתזכו גם בטעם מעולה וגם בחוויה תרבותית מיוחדת (אם עדיין לא זכיתם בכך בישראל!)

למה תזדקקו

  • סיר קטן מאוד
  • כוס מדידה
  • כף

 קפה טורקי – הוראות הכנה

  1. מדדו כ-150 מל’ מים באמצעות כוס המדידה, כוס אספרסו או באופן אינטואיטיבי. הוסיפו את המים לסיר ושימו על אש בינונית. הוסיפו לסיר הקטן כף קפה עם "בטן". אין לערבב.
  2. הוסיפו את כמות הסוכר הרצויה, או כף אחת. שוב, לא מערבבים (אם אתם מעדיפים את הקפה חריף ולא מתוק, ניתן להוסיף מלח).
  3. כשהמים יתחממו לשלב שבו הקפה מתחיל לשקוע והסוכר מתמוסס, ערבבו את התערובת והחלישו את האש.

הרעיון הוא לבשל את התערובת מבלי להביא למצב רתיחה.

  1. התבשיל יתחיל להקציף בחלק העליון של הסיר. ככל שחלק זה של התבשיל יתעבה ויתקרר, דאגו לשפוך אותו לספל. תצטרכו לעשות זאת פעמיים-שלוש. היאזרו בסבלנות!
  2. מזגו את התערובת שהתקבלה לכוס והניחו לה, כדי שפולי הקפה ישקעו לתחתית. וכעת ניתן ללגום וליהנות.

 

שיטה מס’3 : שיטת ה"שקיק"

למרות שבמבט ראשון שיטה זו דורשת מאמץ רב יותר, בפועל היא פשוטה מאוד. ולמען האמת, התוצאה היא הטעימה ביותר. הפילטר ידאג לכך שהטעם לא יהיה מר מדי. (בניגוד לשיטת הקאובוי המתוארת מעלה, למשל.)

חשבו על זה כעל בישול תה, אך עם קפה. כך שהפילטר ישחק את התפקיד של מכונת הקפה הניידת והיעילה ביותר שיש. אם אתם יוצאים לטיול ולא בטוחים שתהיה לכם מכונת קפה זמינה, קחו יוזמה וקחו אתכם כמה פילטרים ליתר ביטחון. לא תתחרטו על כך ובטוח תראו כמו מומחים של ממש כשתצליחו ליצור משקה אלוהי באמצעות פילטר פשוט וחוט.

למה תזדקקו

  • פילטר
  • חוט
  • קומקום או סיר
  • כוס מדידה

שיטת ה"שקיק" – הוראות הכנה 

  1. הניחו את הפילטר על שטח חלק ושימו בו את כמות הקפה הרצויה. כשתיים-וחצי כפות לכוס אחת.
  2. עטפו את קצות הפילטר וקשרו אותם יחד. תיזהרו שלא יישאר פתח שדרכו הקפה עשוי לחמוק לתוך המים. התוצר הסופי צריך להיראות כמו שקיק תה גדול. הניחו אותו לתוך כוס.
  3. בנפרד משקיק הקפה, הרתיחו מים.

מומלץ בקומקום, אך גם סיר יעשה את העבודה.

  1. לטעם מושלם, הספיגו את שקיק התה במספיק מים כדי להשרות את הפולים.

תנו זמן השרייה של 30 שניות.

  1. מזגו את המים שנותרו לתוך הכוס.

המתינו כ-4 דקות או יותר, אם אתם רוצים תכולת קפאין גבוהה יותר.

  1. הוציאו את השקיק מהכוס וזרקו אותו.

וכעת ניתן לשתות וליהנות!

 

השורה התחתונה – עם הגישה הנכונה, לא תזדקקו למכונת קפה כלל.

אך בואו לא נטעה לחשוב שתרצו לעשות עניין כה גדול מכל כוס קפה ותעדיפו להסתדר בלי מכונת קפה, זה לא ממש כך. הכנת קפה זה הליך כימי כמעט. כך שבעוד ניתן להסתדר מפעם לפעם בשיטת כגון הקפה קאובוי, בסופו של דבר לכולנו מגיע ליהנות מכוס קפה מהבילה ללא הקמת מעבדת שטח במטבח שלנו.

תהיה חברתי ושתף את הפוסט!

מאמרים נוספים על קפה ...

הירשם למגזין הקפה השבועי

הירשם ונשלח אליך כל יום ראשון את המאמרים הכי טובים שעלו לאתר ושאסור לך לפספס 😎